Особливості кухні різних країн

21.01.2017

Оснащення і особливості кухні різних країн світу з фурнітурою Блюм на замовлення. Наскільки відрізняється образ життя людей в різних країнах, настільки відрізняються звички в готуванні і їжі на різних континентах. Як готують в різних країнах, як оснащені кухні по всьому світу, чим відрізняються кухні різних країн один від одного – все це ви дізнаєтесь, заглянувши кухарям через плече.

“Те, що в європейській кухні відіграє велику роль, в кухні іншої країни може бути відсутнім або не мати особливого значення”.

Пояснює Белінда Гассер, відповідальна за сферу експлуатації кухонь в нашому дослідженні потреб, яке відображає досвід, накопичений в ході багаторічного спостереження за кухнями у всьому світі.

“Тільки якщо ми будемо знати, що потрібно різним кухарям, ми зможемо розробити відповідну фурнітуру для кухонних меблів для всіх ринків світу”

– пояснює наш експерт, чому дослідження побажань власників кухонь так важливі.

Там, де сушка для посуду має сенс

У багатьох країнах, наприклад, в

  • Сінгапурі,
  • Малайзії,
  • Колумбії,
  • Південній Кореї,
  • Росії,
  • В’єтнамі,
  • Фінляндії
  • в Італії дещо відразу кидається в очі: тут посуд або частина його миють вручну і потім ставлять в сушку.

Витончена шафа з сушінням для посуду тут активно використовується і, наприклад, в Фінляндії замінює крило мийки поруч з раковиною. Мокрий посуд після миття просто ставиться для сушіння на спеціальні грати, найчастіше з нержавіючої сталі, безпосередньо над раковиною. І тут наш експерт в області кухонь Белінда Гассер виявляє, що все частіше для цих цілей використовуються наші підйомники AVENTOS.

“Це має сенс, адже фасад шафи при використанні підйомника можна зупинити в будь-якому положенні, це забезпечує хороший доступ до сушіння і безпеку переміщення по кухні. Після заповнення сушки посуд ховається за фасадом шафи”.

Пояснює наш експерт зі спостереження за різними кухнями переваги підйомника в верхньому шафі, в тому числі для цих кількох екзотичних кухонь.

Південноафриканська кухня – улюблене місце зустрічі

У Південній Африці велика частина активного життя жителів протікає на кухні. Разом з друзями спробувати нові рецепти, потім всім разом поїсти і поспілкуватися – все це відбувається на типовій південноафриканській кухні. Дещо кидається в очі: газові балони розташовуються за межами будинку. Вони з’єднуються прямою трубою, найчастіше з окремою плитою на кухні. Крім того, в Південній Африці в деяких будинках є “посудомийка”. Це додаткове приміщення або відокремлена від кухні зона, яка спеціально призначена для миття посуду або прання. Так би мовити, невелика додаткова кухня крім основної кухні, в якій дійсно тільки готують. Причина очевидна: кухня, яка в Південній Африці є улюбленим місцем зустрічі, повинна завжди виглядати акуратно. Брудний посуд ставиться в “посудомийку”, щоб не заважав. За подібним принципом в Сінгапурі, Малайзії, Бразилії та інших країнах функціонують так звані “кухні з сухою та мокрою зонами”. “Суха зона кухні” призначена для підготовки, зберігання і подачі страв. Це парадна частина будинку, в той час як “мокра зона кухні” найчастіше розташована в закритому приміщенні за “сухою зоною кухні”. Тут тільки працюють, а саме: смажать, варять і миють посуд.

Там де готує бабуся…

Найменша кухня, яку виявила наша колега при вивченні кухонь, мала площу всього лише 2,1 м2. Вона була обладнана трьома нижніми і верхніми шафами, а також раковиною, газовою плитою, пристроєм для ультразвукового очищення, витяжкою і повністю виконувала всі свої функції в місті Чанша (Китай). У більшості китайських будинків під одним дахом живуть дідусь і бабуся, діти і внуки. Так живе сім’я Цзян. Готування і догляд за дітьми в будні дні бере на себе бабуся. На кухні зберігається до 15 кілограм рису. Решту інгредієнтів вона найчастіше купує свіжими на ринку. Так що не дивно, що тут потрібно менше місця для зберігання запасів. Холодильник також не так важливий і часто стоїть в сусідній кімнаті. Практично в кожній китайській кухні є газова плита, витяжка з маслозбірником, зона мийки і – про це не можна забувати – рисоварка. Ви даремно шукатимете під раковиною духовку, посудомийну машину або приладдя для сортування відходів. Місце під раковиною власники кухонь використовують, наприклад, під пляшки з маслом, запаси рису, сито і сковорідку. Практично стерильне очищення миючогося вручну кухонного приладдя забезпечує ультразвуковий стерилізатор, який можна знайти майже на кожній кухні. Він також часто використовується для зберігання. Багато шаф ще оснащуються дверцятами замість ящиків, які виграють з точки зору ергономіки. Частково в ящиках ще використовуються сітчасті конструкції, в той час як у нас все частіше використовуються ящики з суцільними боковинами. Звичайно ж, на китайській кухні не можна обійтися без паличок для їжі, спеціального ножа-топірця і піал для їжі різних розмірів.

Дуже велика кухня, на якій багато місця

Найбільша кухня, на яку заходила наша колега мала площу просторої двокімнатної квартири в Австрії, а саме 53 м2. Вона знаходиться не в Америці, як можна було б припустити, а в Південній Африці. Її «спортивний» дизайн з 18,5 погонних метрах довжини і 65 стандартними ящиками і ящиками з високим фасадом і майже 50 петлями забезпечує можливість переміщатися в будь-якому напрямку при виконанні щоденної кухонної роботи. При такій великій площі дуже багато всього можна розмістити безпосередньо поряд з місцем, де готується їжа, починаючи з запасів в шафі SPACE TOWER шириною більше одного метра, повного комплекту посуду, і закінчуючи такими приладами, як кухонний комбайн Thermomix і другий невеликий холодильник в кухонній зоні. Окрема холодильна кімната, розташована поруч з кухнею. В американських кухнях є окреме приміщення для запасів, окремий холодильник розміру XXL з дуже великим морозильним відділенням і функцією “виробництва дробленого льоду”, мікрохвильова піч і екстраширока духовка для знаменитої індички на День подяки. У цих кухнях виявляється інша важлива особливість: меблі виготовлені особливим чином, а саме з рамкою з масивної деревини в передній частині корпусу. Для неї ми виготовляємо спеціальну фурнітуру на нашому виробничому майданчику в Луїсвіллі (Північна Кароліна).

Європа – чемпіон світу зі зберігання запасів

А як же виглядає типова європейська кухня? Для цього наш експерт заглянула на кухню Матіаса і Сімони. Як і більшість кухонь в Австрії, Німеччині та Швейцарії, пара обладнала кухню індукційною плитою, духовкою, холодильником і посудомийною машиною, а також пароваркою в зоні приготування їжі.

“Європейці люблять робити запаси і вважають за краще зберігати все необхідне там, де це дійсно використовується в повсякденному житті. Тому для них дуже важливо раціональне використання корисного простору на кухні”.

Розповідає Белінда про своє враження від європейських кухонь. Для зберігання запасів ми рекомендуємо SPACE TOWER, нашу функціональну шафу для запасів з ящиками, що висуваються окремо. За розмірами його можна повністю адаптувати під потреби вашого будинку. Іншим елегантним рішенням для кухні є шафа під мийку. У ящиках з високим фасадом або у високих внутрішніх ящиках під раковиною у вас може розміститися приладдя для сортування відходів, чистячі засоби, мішки для сміття, губки тощо, які будуть завжди під рукою в потрібний момент. Серця любителів випічки безумовно заб’ються швидше від спеціального ящика в зоні приготування їжі та випічки. У ньому розміщуються всі необхідні інгредієнти, форми і противні.

Нам важливо одне…

Яким би різноманітним не було оснащення кухонь різних країн, ми завжди прагнемо до одного: постійно розробляти нові рішення, які працювали б по всьому світу і приносили б користь усім, хто користується нашою фурнітурою.

Матеріали: Белінда Гассер, відповідальна за сферу експлуатації кухонь.